Iz medija

IZLOŽBA NA FESTIVALU LJEVICE Crteži Bukowskog, Jacka Kerouaca i Patti Smith iz privatne zbirke

Djela koja su svjetski pisci poklanjali Voji Šindoliću bit će prvi put javnosti pokazana na izložbi u Šibeniku koja se otvara 4. 9.

01.09.2014 / Jutarnji list

Teresa Forcades - redovnica u borbi za pravedniji svijet

Drugi, mnogi, naravno vide, pa ne čude reakcije Šibenčana koji su ranu, usmenu najavu dolaska časne ljevičarke dočekali otprilike kako bi dočekali vijest da će se na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti u Kninu prisutnima obratiti Darth Vader.

25.08.2014 / Slobodna Dalmacija

I ove godine FALIŠ od 3. do 6. rujna u Šibeniku

Vizualni identitet svake godine posvećen je jednoj nestaloj tvornici u Šibeniku. Za drugo izdanje Festivala, odabrana je propala trikotaža "Revija"

25.08.2014 / forum.tm

Revija umjesto TEF-a, ove godine FALIŠ nudi i svjetsku ekskluzivu

Prošle godine s plakata su 'stršili' dimnjaci TEF-a, ove godine vizual čine kartice s imenima radnica Revije. Autor vizuala je i ovoga puta Ante Filipović Grčić, art direktor FALIŠ-a. U umjetničkom dijelu programa FALIŠ donosi svjetsku ekskluzivu, izložbu crteža Patti Smith, Bukowskog, Burroughsa, Kerouaca, koja će biti upriličena prvi put u povijesti

25.08.2014 / sinenik.in

U Šibeniku večeras počinje »Fališ« – prvi Festival alternative i ljevice

»Fališ« je, objašnjava Imamović, događaj koji poziva na pobunu, intelektualnu, građansku, socijalno svjesnu, a sve zbog plemenitoga cilja socijalne pravde i jednakosti

05.09.2013 / novilist.hr

Svjetska intelektualna krema dolazi u Šibenik

Filmom Katastrojka danas se otvara prvi Festival ljevice i alternative – FALIŠ, koji kao glavnog gosta dovodi Tariqa Alija

05.09.2013 / vecernji.hr

Šibenik se budi

U travnju prošle godine, članovi udruge Šibenski građanski forum organizirali su dotad nezapamćen performans: okupljeni u pogrebnoj povorci, noseći vijenac i drveni križ s imenom pokojnika, defilirali su gradskim ulicama kako bi, na simboličan način, javnosti poručili da je Šibenik konačno umro.

03.09.2013 / novossti.com

Igor Štiks: Šibenik - mala luka za velike ideje

Od četvrtog do sedmog rujna Šibenik će biti domaćin Festivala ljevice i alternative − “Fališ”. Manifestacija koju kolokvijalno nazivaju “Subversive na moru” okupit će moćnu gomilicu pisaca i mislilaca koji će bistriti pitanja oporbe kapitalizmu.

03.09.2013 / slobodnadalmacija.hr