Organizatori

 

Festival alternative i ljevice Šibenik pokrenut je 2013. godine i zamišljen je, kako je rekao jedan od njegovih suradnika i gostiju, pisac Igor Štiks, kao „mala luka za velike ideje“. Već je prvo izdanje nadmašilo očekivanja organizatora, da bi od drugog i gostovanja časne sestre Terese Forcades, FALIŠ postao jedan od najpoznatijih i svakako najrelevantnijih događaja ove vrste, a da pri tome nikada nije skrivana njegova ideološka profiliranost.
 

Festival organizira neovisna i neprofitna Udruga građana FALIŠ, koju vodi predsjednica Matilda Dulibić. Direktor festivala je Emir Imamović Pirke, urednik Kruno Lokotar, art-direktor Ante Filipović Grčić, a Izvršni producent festivala je Zoran Erak, dok je Jozica Krnić službena fotografkinja. Video sekciju festivala vodi reditelj Tomislav Fiket.

FALIŠ redovito počinje prve srijede u rujnu i traje do subote uvečer, nudeći publici niz različitih programskih sadržaja, od predavanja, preko okruglih stolova, javnih intervjua, debata, predstavljanja knjiga, izložbi, predstava, koncerata i izložbi.

Većina programa održava se na javnoj gradskoj površini, na Trgu Ivana Pavla II. (Mala loža) i besplatni su za posjetitelje.

Udruga FALIŠ financira se isključivo donacijama i sponzorstvima.

 

Udruga građana FALIŠ
Nikole Tesle 1, 22000 Šibenik, HR
IBAN: HR9823900011199009772 HPB DD ZAGREB
SWIFT: HPBZHR2X