Organizatori

 

Festival alternative i ljevice Šibenik pokrenut je 2013. godine i zamišljen je, kako je rekao jedan od njegovih suradnika i gostiju, pisac Igor Štiks, kao „mala luka za velike ideje“. Već je prvo izdanje nadmašilo očekivanja organizatora, da bi od drugog i gostovanja časne sestre Terese Forcades, FALIŠ postao jedan od najpoznatijih i svakako najrelevantnijih događaja ove vrste, a da pri tome nikada nije skrivana njegova ideološka profiliranost.
 

Festival organizira neovisna i neprofitna Udruga građana FALIŠ, koju vodi predsjednica Maja Šintić i  koordinatorica Matilda Dulibić. Organizacijski kolektiv festivala čine Branko Sekulić, Maja Šintić i Mirko Rastić. Izvršni producent festivala je Zoran Erak. Video sekciju festivala vodi redatelj Tomislav Fiket. Stručni savjet festivala čine Emir Imamović Pirke, Kruno Lokotar, Matilda Dulibić, Ante Filipović Grčić. 

FALIŠ redovito počinje prve srijede u rujnu i traje do subote uvečer, nudeći publici niz različitih programskih sadržaja, od predavanja, preko okruglih stolova, javnih intervjua, debata, predstavljanja knjiga, izložbi, predstava, koncerata i izložbi.

Većina programa održava se na javnoj gradskoj površini, na Trgu Ivana Pavla II. (Mala loža) i besplatni su za posjetitelje.

Udruga FALIŠ financira se isključivo donacijama i sponzorstvima.

 

Udruga građana FALIŠ
Nikole Tesle 1, 22000 Šibenik, HR
IBAN: HR9823900011199009772 HPB DD ZAGREB
SWIFT: HPBZHR2X